Tillbaka till framsidan  .   Förra luckan  .   Nästa lucka  .  

6:e december

Idag kör vi ett gammalt fint recept på pepparkakor. Ät nu inte upp all deg innan den hunnit
in i ugnen!

Prinsens pepparkakor

Drygt 1 liter vetemjöl (½ kg)
1 tsk bikarbonat
1 ¼ hg smör eller margarin
¾ dl tjock grädde
1 ½ dl strösocker
¾ dl sirap
1 ägg
½ msk kanel
½ msk ingefära
½ msk nejlikor

´

Blanda ungefär hälften av mjölet med bikarbonaten Och smula sedan in smöret i mjölet.
Vispa upp grädden och tillsätt den socker, sirap, ägg och kryddor. Rör sedan efterhand
ner mjölblandningen och arbeta degen slät. Sätt slutligen till resten av mjölet. Dofta över
litet mjöl och låt degen stå svalt en eller ett par dagar. Kavla degen ganska tunn och ta
ut små kakor. Lägg dem på smorda plåtar och grädda dem i medelvarm ugn (200-225C)
8-10 minuter. Lossa inte kakorna från plåten förrän de svalnat.